» Systembeskrivelse 
  
 
 
 
  Auto:
 

Motivationen
Energi til rumopvarmning og drift af alle vores mange elektriske apparater er i dag meget dyr, og beslaglægger en stor del af vores indkomst. Et overforbrug fratager os derfor muligheden for at bruge pengene på noget mere behageligt.
Nøglen til at undgå et overforbrug af energi ligger i en løbende og tæt kontrol med forbruget! Du siger måske nu, at det er besværligt med alle de tal og udregninger for at få sammenlignelige forbrug fra måned til måned og år til år. Det har det også været, men det er det ikke mere!

Midlet
Der findes et 100% webbaseret system, der udfører alle disse udregninger for dig! Dette system finder du lige her på www.tjek-energien.dk. Det eneste, du skal gøre, er at foretage en aflæsning af tankstand eller måler med jævne mellemrum – du bestemmer helt selv hvor ofte og hvornår, men omkring en gang om måneden er tilrådeligt og tilstrækkeligt.

Til gengæld for denne lille indsats giver programmet dig en status for sidste måneds forbrug i form af en letaflæselig graf, der viser dig månedsforbrug 3 år tilbage (forudsat måleraflæsninger) og indeværende måneds forbrug i rødt – på den måde kan du med et enkelt blik på skærmen se, om forbruget ser fornuftigt ud! Alle udregninger foretages lynhurtigt af Tjek-energien.dk.
Hvis du ønsker det ’store overblik’, beder du blot om årsforbruget – så får du forbruget vist pr. år så langt tilbage, som du har indtastet målinger.

Graddagene
Når vi taler rumopvarmning er alle år jo ikke lige kolde/varme og derfor kan man med et enkelt klik få genberegnet forbruget, men som ’normalforbrug’ (graddagekorrektion), dvs som hvis alle år havde samme temperatur – dette giver en enestående mulighed for en reel sammenligning. Graddagene, der ligger til grund, behøver du ikke bekymre dig om – de kendes allerede af Tjek-energien.dk!
Graddagekorrektion kan foretages både med månedsgraf og årsgraf.

Eksemplerne
Overforbrug er f. eks. utæt olietank, tilrimet fryser, forglemmelse af at slukke for stand-by, skæve gryder, løbende toilet. Besparelser kan være indførelse af energimindskende foranstaltninger som f. eks automatisk sænkning af rumtemperatur om natten, brug af sparepærer/LED, undgåelse af at lade vandet løbe, når man ikke bruger det.

Brugervenligheden
Tjek-energien.dk er enkelt og brugervenligt - du kan derfor umiddelbart bruge det efter at have læst en kort indledende vejledning. Der overalt mulighed for at klikke en kort hjælpetekst frem.

Retur


 
 
 
tjek-energien.dk © 2003-2022